MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
SKŁADNIKI: łyżka masła, łyżka oliwy, cebula, ząbek czosnku,...
fot. Pixabay/zdjęcie ilustracyjne

Mamy marchewkowe przepisy na pasztet, ciasto, sok. Zobacz jak marchew wpływa na organizm

Zupa marchewkowa

SKŁADNIKI: łyżka masła, łyżka oliwy, cebula, ząbek czosnku, 1/2 małego pora, 500 g marchewki, 300 g ziemniaków, 500 ml bulionu jarzynowego lub drobiowego, łyżeczka kurkumy, 1/2 łyżeczki curry, 250 ml mleka (krowiego lub kokosowego)
WYKONANIE: W garnku podsmażamy chwilę cebulę pokrojoną w kostkę, na maśle i oliwie. Dodajemy czosnek, pora i pozostałe warzywa. Smażymy mieszając ok. 10 minut. Doprawiamy solą. Zalewamy gorącym bulionem, dodajemy kurkumę i curry. Gotujemy około 15 minut. Dodajemy mleko, miksujemy na krem.

Zobacz również

Przedsiębiorcy muszą mieć się na baczności. Oszuści obierają ich za cel

Przedsiębiorcy muszą mieć się na baczności. Oszuści obierają ich za cel

Jarosławski starosta w akcji na rzecz Karinki: #karinkachallenge zakończony sukcesem

Jarosławski starosta w akcji na rzecz Karinki: #karinkachallenge zakończony sukcesem

Polecamy

Domowa oranżada i lemoniada z czarnego bzu. W gorący dzień nie ma nic lepszego

Domowa oranżada i lemoniada z czarnego bzu. W gorący dzień nie ma nic lepszego

Jest zdrowszy niż oliwa z oliwek. Na serce, jelita i nerki. Wystarczy 1 łyżeczka

Jest zdrowszy niż oliwa z oliwek. Na serce, jelita i nerki. Wystarczy 1 łyżeczka

5 powodów, dla których warto odwiedzić Bułgarię

5 powodów, dla których warto odwiedzić Bułgarię