MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 17
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Dodaj żółtka, cukier i wanilię, szczyptę soli i proszek do...
fot. Katarzyna Puczyńska

Przepyszny mazurek pomarańczowy. Przepis na tradycyjnego mazurka wielkanocnego z masą pomarańczową i marcepanem. Zakochasz się w tym smaku

Mazurek pomarańczowy. Krok 2

Dodaj żółtka, cukier i wanilię, szczyptę soli i proszek do pieczenia. Posiekaj całość nożem, a następnie zagnieć ciasto. Jeśli mąka jest sucha i ciasto trudno zagnieć w całość, to dodaj dwie łyżki zimnej wody. Gotowe ciasto owiń folią spożywczą i schowaj do lodówki na około pół godziny.

Zobacz również

Duża galeria z pierwszego półfinału King Szczecin - PGE Spójnia Stargard [ZDJĘCIA]

Duża galeria z pierwszego półfinału King Szczecin - PGE Spójnia Stargard [ZDJĘCIA]

Uroczystości Pierwszej Komunii Świętej odbyły się w bełchatowskich parafiach, ZDJĘCIA

Uroczystości Pierwszej Komunii Świętej odbyły się w bełchatowskich parafiach, ZDJĘCIA

Polecamy

Nie rób siku „na zapas”! Ekspertka podaje powód

Nie rób siku „na zapas”! Ekspertka podaje powód

5 powodów, dla których warto odwiedzić Bułgarię

5 powodów, dla których warto odwiedzić Bułgarię

Wyśmienite kotlety po kowalsku. Najlepsze na duży głód

Wyśmienite kotlety po kowalsku. Najlepsze na duży głód