Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki: 1 kg jabłek, 100 g zimnego masła, 140 g mąki, 90...
fot. Pixabay/zdjęcie ilustracyjne

Desery z jabłkami. Zobacz najlepsze przepisy na wykorzystanie jabłek, zamiast szarlotki - są proste i szybkie

Jabłka pod kruszonką

Składniki: 1 kg jabłek, 100 g zimnego masła, 140 g mąki, 90 g cukru pudru, 1 łyżeczka cynamonu
Wykonanie: masło kroimy na kawałki, zagniatamy z cukrem i mąką do uzyskania konsystencji kruszonki. Wkładamy do lodówki. Obrane jabłka kroimy na kawałki, układamy w kokilkach do zapiekania lub naczyniu żaroodpornym. Posypujemy cynamonem oraz kruszonką. Zapiekamy w 180 stopniach około 13-15 minut. Można podać z lodami waniliowymi.

Zobacz również

LZS Starowice Dolne wygrał z Cariną Gubin. Ambicji beniaminkowi odmówić nie można

LZS Starowice Dolne wygrał z Cariną Gubin. Ambicji beniaminkowi odmówić nie można

Puszcza Niepołomice oddala się od strefy spadkowej

NOWE
Puszcza Niepołomice oddala się od strefy spadkowej

Polecamy

W Sępólnie samochód potrącił na pasach kobietę. Policja ustaliła, jak do tego doszło

W Sępólnie samochód potrącił na pasach kobietę. Policja ustaliła, jak do tego doszło

Podwyżka dla burmistrza Sępólna. Tyle będzie zarabiał Waldemar Stupałkowski

Podwyżka dla burmistrza Sępólna. Tyle będzie zarabiał Waldemar Stupałkowski

Arena Mistrzów w Gliwicach już niedługo. W jakie gry odbędzie się turniej?

Arena Mistrzów w Gliwicach już niedługo. W jakie gry odbędzie się turniej?