MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 4
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze. Po ostatnim zdjęciu przejdziesz na i.pl.
Poprzednie
Przejdź na i.pl
Przesuń w prawo aby przejść na i.pl
Drugi z przepisów zaproponowanych przez koło to prosty i...
fot. Nadesłane - materiały prasowe

Koło Gospodyń Wiejskich w Wiśniewce i jego przepis na pierogi i pstrąga w ziołach po krajeńsku

Pstrąg w ziołach po krajeńsku

Drugi z przepisów zaproponowanych przez koło to prosty i szybki sposób na przygotowanie zdrowego i pożywnego obiadu, z wykorzystaniem dobrej jakości produktów. Rybę można podawać z ziemniakami, pieczywem lub kaszą.

Składniki

• 4 pstrągi

• 100 g masła

• ½ cebuli

• 1 cytryna (½ krojona w plastry, sok z ½)

• 1 garść natki pietruszki i cząbru

• 1 pęczek tymianku

• Sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania
Masło rozpuścić na patelni. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle, aż się zeszkli. Dodać posiekany tymianek i pietruszkę oraz garść cząbru. Dodać plasterki cytryny i sok wyciśnięty z cytryny. Pstrągi doprawić pieprzem i solą, położyć w całości na patelni i podlać odrobiną wody i smażyć przez ok. 10 minut pod przykryciem. Po 10 minutach rybę odwrócić na drugą stronę na kolejne 10 minut. Gotowego pstrąga zdjąć z patelni i odjąć głowę lub wyfiletować. Ułożyć na talerzu i polać sosem powstałym przy smażeniu.

Zobacz również

Komunia św. w parafii Zmartwychwstania Pańskiego w Kościerzynie

Komunia św. w parafii Zmartwychwstania Pańskiego w Kościerzynie

Giełda staroci w Częstochowie. Zobaczcie, co można tu upolować! ZDJĘCIA

Giełda staroci w Częstochowie. Zobaczcie, co można tu upolować! ZDJĘCIA

Polecamy

Nie rób siku „na zapas”! Ekspertka podaje powód

Nie rób siku „na zapas”! Ekspertka podaje powód

Co zrobić, gdy psa ukąsi żmija? Ważna jest szybka reakcja!

TYLKO U NAS
Co zrobić, gdy psa ukąsi żmija? Ważna jest szybka reakcja!

5 powodów, dla których warto odwiedzić Bułgarię

5 powodów, dla których warto odwiedzić Bułgarię